2023

Tammikuun aamukahvit

Turun kaupunki järjesti loppuvuodesta 2022 tarjoajille tilaisuuden, jossa hankintayksikkö esitteli hankintatointaan ja opasti tarjoajia tarjouksen tekemisen saloihin. Me hankintayhdistyksessä ajattelimme, että tämä voisi olla hyvä käytäntö muissakin hankintayksiköissä. Niinpä pyysimme Turkua kertomaan esittelytilaisuudestaan, jolla taitaakin olla jo pitkä perinne! Tapani Järvinen ja Jere Lumikko johdattivat meidät keskustelemaan markkinakäytäntöjen parantamisesta 12.1.2023 klo 8.30-9.00 Teamsin välityksellä.


Hankintayhdistyksen vierailu markkinaoikeuteen

Hankintayhdistys vieraili markkinaoikeudessa hybridinä tiistaina 14.3.2023 klo 16-18. Ohjelmassa oli markkinaoikeustuomarien esityksiä mielenkiintoisista aiheista sekä keskustelua pienen suolaisen äärellä.

Ohjelma:

·        Ylituomari Jussi Karttunen: Tervetulosanat

·        Ville Parkkari: ”Havaintoja ICT-hankinnoista”

·        Jenni Poropudas: ”Kuka, mitä, missä ja milloin? – Referenssivaatimukset oikeuskäytännön valossa”

·        Markus Ukkola: ”Sote-uudistuksen täytäntöönpanon vaikutukset hankinta-asioiden osapuoliin markkinaoikeudessa”

Tilaisuuden materiaalit voit ladata tästä: Hankintayhdistyksen vierailu MAO:ssa 2023 esitykset


Vierailu korkeimpaan hallinto-oikeuteen

Korkein hallinto-oikeus oli ystävällisesti kutsunut hankintayhdistyksen väen vierailulle huhtikuun loppupuolella ja koonnut vierailijoille mielenkiintoisen ohjelman. Vierailu toteutettiin 26.4.2023 klo 14-16.


Etävierailu Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen esikuntaan

Puolustusvoimat on Suomen mittakaavassa suuri ja merkittävä hankintayksikkö, jonka hankintoihin liittyy usein poikkeuksellisia erityispiirteitä muun muassa Puolustusvoimien erityistehtävistä johtuen. Puolustusvoimat toteuttaa suuren osan hankinnoistaan itse ja kilpailutusten toteuttamisesta huolehtii Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen esikunta Tampereella.

Hankintayhdistys järjesti etävierailun, jossa sektorijohtaja Timo Anttila piti yhdistysläisille mielenkiintoisen esittelyn Puolustusvoimien hankintatoiminnasta, 5.5.2023 kello 9-10 Teamsin välityksellä.


Julkisten hankintojen yhdistys ry:n vuosikokous

Hankintayhdistyksen vuosikokous järjestettiin etätilaisuutena Teamsin välityksellä 23.5.2023 klo 16 alkaen. Vuosikokouksessa yhdistyksen hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Outi Jousi, hallituksen jäseniksi Eeva-Riitta HögnäsMax JanssonJenni MiettinenKatariina HuikkoJukka LehtonenJorma Saariketo, Nina Kaari, Eeva Tiainen, Aarne Puisto sekä Otso Pohjalainen ja varajäseniksi Saila Eskola, Laura Nordenstreng-Sarkamo, Laura Heinänen ja Tuure Marku. Yhdistyksen lämpimät kiitokset vuosikokouksen puheenjohtamisesta Erkko Ruohoniemi!

Samana päivänä, klo 15 alkaen, yhdistys palkitsi vuoden gradut. Palkinnot saivat Reetta Roivainen ja Arvo Ritola.

Kokousmateriaalin voit ladata tästä:
Esityslista
Toimintakertomus 2022
Tilinpäätös 2022
Tase-erittelyt 2022
Pitkä tuloslaskelma 2022
Toiminnantarkastuskertomus 2022
Toimintasuunnitelma 2023
Budjetti 2023


Aamukahvitilaisuus 17.8. kello 8.30 – aiheena ICT-inhouse-yhtiöt Suomessa

Hankintayhdistys järjesti aamukahvitilaisuuden torstaina 17.8.2023 klo 8.30-9.00. Jyväskylän yliopiston tutkijat Reetta Gezzi ja Tommi Mikkonen alustivat ajankohtaisesta aiheesta ICT-inhouse-yhtiöt Suomessa: Kuntien ja hyvinvointialueiden kokemukset ja vaikuttamismahdollisuudet.

Esityksessä käsiteltiin ICT-inhouse-hankintoja Suomessa ja siihen liittyvää Jyväskylän yliopiston tutkimusta, jossa tavoitteena oli selvittää milloin kunnan ja hyvinvointialueen on järkevää tuottaa palveluitaan itse ja milloin kilpailuttaa, minkälaisia kokemuksia kunnilla ja hyvinvointialueilla on ICT-inhouse-hankinnoista sekä mitkä ovat kuntien ja hyvinvointialueiden vaikuttamismahdollisuudet ICT-inhouse-yhtiöihinsä. Tutkimuksessa on tutkittu kuntien, hyvinvointialueiden ja ICT-inhouse-yhtiöiden suhteita ja nykytilaa, jotta hankintatoimea voidaan kehittää.

Tilaisuuden materiaalit voit ladata tästä: ICT-inhouse-käytäntö Suomessa: Kuntien ja hyvinvointialueiden kokemuksia


Miten enemmän yrityksiä hankintamarkkinoille?

Hankintayhdistyksen syyskauden päätapahtuma järjestetettiin sekä etänä että Asianajotoimisto Krogeruksella 30.8.2023 kello 14-16:30. Yhdistyksen hallitus kutsui hankintaväen koolle kuulemaan mielenkiintoisia puheenvuoroja ja osallistumaan keskusteluun aina vain tärkeämmästä hankintamarkkinoiden avaamista koskevasta aiheesta.  

Ohjelma    
14.00 Tervetulosanat
14.15 Jorma Saariketo, Suomen Yrittäjät: Markkinatieto ja viestintä avaimena tarjonnan lisäämisessä
14.30 Tanja Matikainen, Suomen Yrittäjät: Yritysvaikutusten arviointi
15.00 Jere Lumikko, Turun kaupunki: Turun työkalu yritysvaikutusten arviointiin
15.30 Samuli Soini, Alfame Oy: Miksi julkisen sektorin ICT-hankintoja kannattaa harkita ja miten niihin kannattaa vastata?
16.00 Paneelin ajatuksia aiheesta ja keskustelu
16.30 After work -tarjoilu 

Tilaisuuden materiaalit voit ladata tästä:
Markkinatieto ja viestintä avaimena tarjonnan lisäämisessä
Yritysvaikutusten arviointi
Turun työkalu yritysvaikutusten arviointiin
Miksi julkisen sektorin ICT-hankintoja kannattaa harkita ja miten niihin kannattaa vastata?